Tuesday, March 24, 2009

HaPpy Day Day

I have problem with my internet connection (connection dkt rig nih slow tak hengat lah kan)... but still, I want to make this post especially to my beloved niece, even though she doesnt really know how to read yet, or even how to access the internet, but who cares.. Anyway, Lil Sara turns 3 on 21st March (same goes to my dear hot mama friend, Mrs Fadzrina). SOOOOO


HAPPY BIRTHDAY SWEETHEART!!!!!!!!!!


-when she's 2yr old? or 1-1/2?-


-2-1/2 @ Singapore-


-She associates place with an icon.. Lion fountain = Singapore-


-With her 2 moms ahaha..She's tall huh?-

-Latest pic, she's heavy!! Pic taken last 2 weeks. Hurm, aku nampak sangat gelap sebelah minah nih!-

Wait til I'm back, we'll find you a very big nice birthday present okay?!! (Confirm mak nye yang excited)

Oh.. happy day day nih sebab minah ni tak reti sebut BIRTHday betul2.. hahaha...layan je la...

Friday, March 20, 2009

Of all the places..

My sis met her long lost bestest friend last weekend and she was so damn happy blogging about their bond. Well, I wasn’t really in any jealousy mode but I kinda caught by surprise to meet MY long lost bestest friend too!! Hah, akak jgn igt u sorang ja bleh jumpa.. huhu…

Anyway, I was in the washroom at KLIA when there’s a lady came in. She was busy looking for something in her bag pack and I was busy with my make up. I gave a short glimpse at the lady and continued back to business. After a few seconds, I realized that the lady is someone that I know. I looked at her again and called her name, or more like asking if that’s her. She was shocked! So did I! I happily hugged her and we both agreed to meet again outside as I still haven’t checked in.

We haven’t met since we graduated. We both lost each other’s phone number and haven’t really been in touch with each other. Somehow that day we finally met, in the washroom! We eagerly chat and did a super quick catch up with each other’s life. Damn I miss the moment we had back in uni. We were roommates, classmates, karaoke-mates, bedmates, all other-mates that we can be. She was my partner in crime and my angel. We shared lots of fun, sad, ups and downs moment together. We’ve been really nice to each other and really mean to each other too.

Yeah, we were kids back in those days. We didn’t do things that we’re supposed to do. We didn’t cherish our moments to the fullest. And that left us living in regret. Or maybe just me.

I miss her dearly. I miss the time we went to Ipoh, just the two of us. We were like twins, with different parents. We went to classes together, until we decided to follow our own path during final year of study. She met new classmates and so did I. We didn’t do many activities in our final year. I was with another good friend and she was with another friend too.

If I could turn back time, I wouldn’t have done what I did to our friendship. I would have been a better friend and person to you and did all fun stuffs that we can do. Nonetheless, we have to live in present and I’ve decided to do right things to our friendship. We’re gonna plan for fun stuffs even if we are miles apart. And I’m still eager to find you a steady boyfriend. So, let me know when you’re coming down to town girl coz I have a guy waiting to meet you! Oh, I’ll find a few other guys just in case you’re not interested in this one.. hahahaha

Anyway, I dig out this pic from your page…. Its kinda blur but at least this is better than nothing.





h.a.r.n.i & s.k.i.n



p/s: Post ni agak jiwang but I just dont care. Sometimes we just have to admit what we're missing and what we did wrong, before its too late.....

p/s2: Aku tengah kemaruk marathon one tree hill and bila tengok brooke and peyton are so damn best buddies, aku rindu besties ku............................... huk

Monday, March 16, 2009

Centa Hati Baru

Lately hidup ni terasa sangat mewah pulak. Kiri kanan dilengkapi gadget2 terkini. Rase sangat canggih! haha.. poyo kejap.

Anyway, dah sekian lama aku buat research pasal latest laptop, netbook, notebook... Aku taktau ape beza laptop dengan notebook. Netbook pun baru je discover.haha.. buta IT kejap..

Sejak jual laptop ijau aku tuh, aku aim nak cari yang ringan. Tak terpikir nak rembat netbook sebab macam2 restriction i.e. smaller screen (makin rabun aku la nanti kan), atom yang panas, etc..etc... tapi sejak 2 3 ari yang lepas, aku makin kerap dok search pasal netbook nih. Walaupun hati still aim for 12", without dvd drive tapi last2 aku end up buying budak nih......
Gamba nih aku cilok kat net.. Camera tak de nak snap akunye sniri. But mine is Black. Glossy Black... huhu

It's an ASUS Eee PC Netbook, 10.2" with 1.1kg. Rasenye angkat diary petronas yang last year tu lagi berat kot. haha. Since friday aritu kitorang half day, aku pun angkut member aku untuk temankan pegi Low Yat utk survey+beli netbook. Dah 2 3 ari round2 sekitar computer shop dekat KLCC and aku consider either Lenovo S10 or HP Mini 2140. Tapi bile sampai Loyat jer, HP Mini 2140 tu adelah sangat susah nak jumpe. Ade satu kedai je yg ade tp kerek tak hingat punye lah mamat tuh. Terus aku blah. Kedai satu lagi pulak cakap menda tu dlm box lagi so if nak bukak kena la beli. Hoh? Apekah? HP outlet pulak cakap x sampai lagi 2140. Hurm.. slow jugak HP Mesia nih yer... Since aku fed-up giler dengan HP tuh, aku gi la round2 kat outlet lain...

Sambil2 tuh sempat lagi borak2 dengan papa mintak advise. Dia dari awal lagi suggest aku consider ASUS. Tapi tah nape cam tak berkenan dengan designnye.. Macam plastik sangat. and HP mini punye keyboard tuh sangatlah heaven. Walaupun size netbook tuh kecik tapi diorang claim the keypad is 92% of the normal size. Memang type pun best aje kan. Mula2 nak amik HP Mini 1000 tapi battery dia 3 cells jer and last for only 2 hours. Aku agak cerewet lah menda2 camni. Alang2 nak beli biar la yang power terus kan... Ade jugak suggest vaio yg kecik tuh tapi dia run Vista.. sangat lingkup.. Max ram dia hanyelah 1GB okeh. Not upgradable gitu.. Lagipun dari dulu x berkenan dengan vaio. Rase tak worth. Daripada bayar mahal2 camtu baik aku rembat macbook ke toshiba ke kan. Confirm tak rugi lah... Tapi, ni my own opinion aje lah... Heh.. macam kuar topic pulak kan..

Since aku ni bukanlah orang kaye yang tak tau nak spend duit camne, aku pun consider la yang kecik comel nih jer. Mamat ASUS tuh promote yang S101 series nih. It doesnt have HDD but it has a special hybrid storage, SSD (aku tak ingat ape SSD tuh stand for).. Tapi yang pasti aku adelah antara 100 owner di Mesia nih yer.. Yaaa...it has only 100 pieces sold in Mesia.. Huhu.. bangga seminit. Difference HDD ngn SSD nih SSD sangat sangat sesuai untuk traveler. Dia tak gegar la mcm HDD biase so kebarangkalian nak crash tuh sangat tipis. Melainkan ko hentak baling dia tuh, tak pasti la pulak kan. Yang dikatakan hybrid ni pulak, dia pakai 16GB SSD + 16GB SD Card + 30GB Eee Storage. Ha, dia pakai memory card ye.. dahla 16GB, bleh cilok masuk camera skali.. huhu.. Yang Eee Storage tuh pulak adelah online storage. Ala2 photobucket gitu.. Tapi aku lom activate lagi..Belom ada masa nak godek2...

So, ni lah spec budak baru nih. Blom ade nama lagi kat budak nih.. huhu

  • ASUS S101 (Black)
  • Intel Atom N270 1.6GHz
  • 2GB DDR2 RAM
  • 16GB SSD + 16GB SD + 30GB Eee Storage
  • 4-cell Polymer Battery
Ah, satu lagi yang lainnye dia pakai polymer instead of lithium.. Aritu dia ade explain tapi tak ingat..Yang pasti lagi okay la.. hahaha..And laptop nih tahan 3.3hours gitu...So, oklah kan??

On top of that, aku jugek membeli INSURANCE utk budak nih. Haaa laptop pun ade insurance ye zaman skarang... Actually aku kena beli bag dia, RM80 and register myself untuk dapat policy nyer. Even Dell pun dah jual insurance ni tapi Rm89. Amik untung kot? Pape pun, dia cover 1 year only. So, if aku lost this budak dlm setaun ni, aku dpt balik la duitnye..FULL amount. ok pe... since umah aku ni ade history pecah masuk, aku rela bayar RM80 drpd bayar RM2000 untuk beli laptop baru... huhu.. And bag dia pun best. Sangattt lah banyak ruang. Boleh sumbat segala mak nenek. High quality & water repelling. Agak2 ujan bleh jadi payung la beg aku tuh.. uhuhu.. for more info, feel free to hit the site... www.checker-plate.com

Oklah, blog ni akan bersawang kembali dalam masa beberapa minggu kerna beta akan pegi rig lagi esok... Lepas tu sibuk dengan scuba and rig lagi... Project ku dah nak start. Akhirnye, dapat jadi real drilling engineer. Weehuuu

oh.. cite lawak. My niece baru blaja pasal turtle. Arini mommy pegi pasar and dia kirim beli turtle. Berdekah2 aku gelak. gamaknye dia ingat boleh lunch turtle goreng kot arini.. Kan kakak kan? wahahhahaa